HTML

Fiatal Európa Szerkesztőség

A feszerk.blog.hu szerkesztői olyan egyetemi és főiskolai hallgatók, akik a Fiatal Európa Szerkesztőség című program keretében tudósítanak a soros magyar EU-elnökség eseményeiről. Itt megjelenő írásaik könnyed hangvételben értekeznek a soros elnökség legfontosabb mozzanatairól. Fiatalos stílusban publikált bejegyzéseik nem csak fiataloknak szólnak! A szerkesztőség tagjainak bemutatkozóját itt olvashatják.


Friss topikok

  • sajtospulyka: csak poén volt, gondoltam hát támadóan lereagálod, de nem, egyébként tényleg jó :) (2011.05.05. 02:28) EUdorádó


A gödöllői kastély Barokk Színháza, szombat 10 óra. Fotósok hada szállja meg a lépcsőkké átalakított színpaddal szembeni dobogót, hogy a „családi fényképet”, amikor az Európai Unió külügyi tanácsának meghívottjai széles mosollyal néznek majd az objektívekbe, minél előnyösebb szögből tudják megörökíteni.
A különféle országokból érkezett stábok közt néma, de határozott harc folyik a legjobb helyekért: stratégiailag elhelyezett táskákkal, kabátokkal lefoglalt székekkel folyik a „háború”, hogy aztán a „frontvonalak” megmerevedése után feszülten pislogjanak a kastély maradéka felé nyíló folyosóra. Hiába: hamar kiderül, hogy a tárgyalások elhúzódnak.
A kezdeti izgatottság fokozatosan elül, és helyét átveszi az unalom. Lassan megindulnak a mindenféle nyelven folyó beszélgetések. Bár amennyire látom, ha van a saját stábjukból valaki, akkor szinte csak azzal, ha pedig nincs, akkor is lehetőleg azonos nyelvterületről érkezővel állnak le társalogni. De azért van némi keveredés. Sőt, ahogy az idő halad, mintha egyre inkább jellemző lenne. Az „érdekérvényesítés” ideje után most egy picit lebomlanak a határok fotós és fotós között, és ebben úgy tűnik, egyre kevésbé jelentenek problémát a nemzeti, nyelvi különbségek. Egy ilyen furcsa pár külön feltűnik nekem: élénken gesztikulálva, valamilyen bábeli habaréknyelven próbálnak megértetni egymással valamit, és közben élénken mosolyognak.
Aztán végigcikázik a hír, hogy „elindultak!”, és mindenki visszaáll a helyére. A politikusok kisebb-nagyobb csoportokban érkeznek a terembe. Alatta beszélgetnek. És a száraz diplomatavigyorok helyett, amikre számítok, többüknél mintha nagyon is ismerős mosolyokat látnék.
 

Szerző: Márton Balázs

Fotó: Kovács András

Címkék: fotó családi gymnich

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feszerk.blog.hu/api/trackback/id/tr52762927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Fiatal Európa Szerkesztőség program az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg. Az itt közölt információk tartalmáért és felhasználásáért a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament nem felel.

süti beállítások módosítása