HTML

Fiatal Európa Szerkesztőség

A feszerk.blog.hu szerkesztői olyan egyetemi és főiskolai hallgatók, akik a Fiatal Európa Szerkesztőség című program keretében tudósítanak a soros magyar EU-elnökség eseményeiről. Itt megjelenő írásaik könnyed hangvételben értekeznek a soros elnökség legfontosabb mozzanatairól. Fiatalos stílusban publikált bejegyzéseik nem csak fiataloknak szólnak! A szerkesztőség tagjainak bemutatkozóját itt olvashatják.


Friss topikok

  • sajtospulyka: csak poén volt, gondoltam hát támadóan lereagálod, de nem, egyébként tényleg jó :) (2011.05.05. 02:28) EUdorádó


03.
május

EUdorádó

2 komment

Az iparpolitikáról szóló miniszteri ülés volt az első, ahová végre én is eljutottam. A szerkesztőség tagjai rendszeres beszámolóinak olvasása nyomán már volt némi fogalmam arról, hogy mire is számíthatok. És szerencsére nem ért csalódás: a helyszín valóban elegáns, tényleg profi újságírókként kezelnek bennünket, és a pogácsa is finom. Összességében tehát minden feltétel adott az érdemi munkához – nemcsak nekünk, de a politikusoknak is.
Belenézek a programba, hogy meggyőződhessek róla, pontosan mikor is történik majd a nap folyamán mindaz, amiért a város megtelt rendőrökkel, szervezőkkel, sajtósokkal, politikusokkal, és ki tudja még kikkel. Kiderül, az első ülés félórás. Kicsit zavarba jövök: arra ugyanis már az általános iskola matek órái is megtanítottak, hogy fél óra semmire sem elég. Negyvenöt perc sem sok mindenre… Zavarom hamar elmúlik, mert a nap további részében természetesen bőven lesz idejük a Gödöllőre érkezett politikusoknak, hogy komoly kérdéseket tárgyaljanak meg.
Hogy pontosan mire jutottak, az számunkra, akik a sajtóközpontban vártuk a tájékoztatót, csak a nap végén derült ki. De addig sem unatkozott a mindenre kíváncsi újságírópalánta: a média számára kialakított teremben ugyanis óránként levetítették az Ismerd meg Magyarországot! címen futó kisfilmet, vagy ahogy az angol szlogen hirdeti: Hungary – world of potentials. Az alig nyolcperces kisfilmbe belesűrített tizennégy találmány között a csuklós buszon, az automata sebességváltón és a hűtőszekrényen kívül olyan hungarikumok is szerepelnek, mint a puli kutya, a vízilabda vagy a tihanyi visszhang. Hogy a nyilvánosan csókolózó párokat ne is említsük – ami valóban hozzátartozik egy magyarországi város összképéhez. És akinek mindez nem volt elég, a helyszínen egy újabb magyar találmányt, a lánc nélküli biciklit lehetett nemcsak megtekinteni, de kipróbálni is.
Úgy tűnik, mindent úgy alakítottak ki, hogy hazatérve a látogató tényleg elhiggye: Magyarország igenis a lehetőségek világa.

Szerző: Kovács Dorottya

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feszerk.blog.hu/api/trackback/id/tr942874914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajtospulyka 2011.05.04. 23:19:25

Jó a cikk, de miről szól? :)

sajtospulyka 2011.05.05. 02:28:02

csak poén volt, gondoltam hát támadóan lereagálod, de nem, egyébként tényleg jó :)

A Fiatal Európa Szerkesztőség program az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg. Az itt közölt információk tartalmáért és felhasználásáért a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament nem felel.

süti beállítások módosítása