HTML

Fiatal Európa Szerkesztőség

A feszerk.blog.hu szerkesztői olyan egyetemi és főiskolai hallgatók, akik a Fiatal Európa Szerkesztőség című program keretében tudósítanak a soros magyar EU-elnökség eseményeiről. Itt megjelenő írásaik könnyed hangvételben értekeznek a soros elnökség legfontosabb mozzanatairól. Fiatalos stílusban publikált bejegyzéseik nem csak fiataloknak szólnak! A szerkesztőség tagjainak bemutatkozóját itt olvashatják.


Friss topikok

  • sajtospulyka: csak poén volt, gondoltam hát támadóan lereagálod, de nem, egyébként tényleg jó :) (2011.05.05. 02:28) EUdorádó


03.
március

EUfória

komment

Villogó vakuk, jólöltözött politikusok, történelmi helyszín és a köztársasági őrezred öltönyös emberei, akik a farsangon nyilván Mátrix-ügynököknek öltöztek – a gödöllői Grassalkovich Kastélyban megrendezett február 25-i informális védelmi miniszteri csúcson olyan érzésem volt, mintha egy amerikai filmbe csöppentem volna. Ahogy az első csodálkozásból felocsúdtam, rögtön egy másik jött: elvarázsolt a nyüzsgés, a pontosság és a szervezettség.
 A politikusokra igazán nem lehetett panasz. Rasmussen NATO főtitkár például bokros teendői közepette is szakított időt a sajtóra. Kétszer is. Majd repült is vissza Brüsszelbe. (Bár hivatalos források nem erősítették meg, de szerintem karácsonyra kapott egy időgépet.)
Egyedül Catherine Ashton főképviselő volt az, aki miatt kétszer is csúsztak a fotózások és a sajtóesemények. De hát nőből van, szerintem belefér. (A „Notórius késők” díjra mindenképpen jelölném.)
A résztvevőknek még egy csoportját emelném ki: a telefonnal a fülükön lógó, az idővel zsonglőrködő protokollos szervezőket, akik egy évi telefonszámlájuknak megfelelő számú hívást bonyolítottak le percenként – csak azért, hogy nekünk, újságíróknak segítsék a munkánkat. Pillanatok alatt leszerveztek egy interjút és mindig a legfrissebb információkkal szolgáltak a programváltozásokat illetően.
Információ, interjúalany, sajtószoba, internet, kávé – minden, amire egy újságírónak szüksége lehet. A szervezés, egy szóval: csúcs!
 

Szerző:Nagy Dóra
Fotó: Kovács András

Címkék: nato kastély catherine ashton grassalkovich

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feszerk.blog.hu/api/trackback/id/tr692707680
Nincsenek hozzászólások.

A Fiatal Európa Szerkesztőség program az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg. Az itt közölt információk tartalmáért és felhasználásáért a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament nem felel.

süti beállítások módosítása