HTML

Fiatal Európa Szerkesztőség

A feszerk.blog.hu szerkesztői olyan egyetemi és főiskolai hallgatók, akik a Fiatal Európa Szerkesztőség című program keretében tudósítanak a soros magyar EU-elnökség eseményeiről. Itt megjelenő írásaik könnyed hangvételben értekeznek a soros elnökség legfontosabb mozzanatairól. Fiatalos stílusban publikált bejegyzéseik nem csak fiataloknak szólnak! A szerkesztőség tagjainak bemutatkozóját itt olvashatják.


Friss topikok

  • sajtospulyka: csak poén volt, gondoltam hát támadóan lereagálod, de nem, egyébként tényleg jó :) (2011.05.05. 02:28) EUdorádó


A Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete és a Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium meghívására járt Szegeden Bakos Piroska EU-elnökségi szóvivő. A program teltház előtt zajlott, főleg politológiát és nemzetközi tanulmányokat hallgató egyetemistákkal telt meg a helyszín.
Nem is előadás volt ez, inkább egy interaktív, mindenki által élvezhető szemináriumi beszélgetéshez hasonlítanám, ahol a szóvivő asszony nem menekült az előadóknak szánt asztal mögé, hanem szinte a publikum közé ült. 

Bakos Piroska hangsúlyozta, hogy „Magyarország a Miniszterek Tanácsának elnökségét látja el és az a feladata, hogy a 27-ek elképzeléseit közelítse egymáshoz, nem pedig az, hogy a magyar érdekeket  hangsúlyozza”. Olyan kulissza titkokba is beavatta az érdeklődőket, mint például, hogy habár az Uniós országok két évig készülnek a soros elnökségre, hazánknak fél éve volt arra, hogy 100%-osan felkészüljön a feladatra. Elmondta azt is, hogy a szóvivői posztra kimondottan nőt kerestek, ezzel téve eladhatóbbá EU-s témákat. ,,Mikor nevezhető sikeresnek Magyarország elnökségi tevékenysége?” – tették fel a kérdést a hallgatók. A szóvivő asszony szerint akkor, ha a mintegy 300 ügy, köztük a rendkívül fontos gazdasági programcsomag sikeresen haladna előre.  Hazánkban a fél éves elnökség alatt 250 hivatalos rendezvényt szerveznek, amelyeket igyekeznek emberközelivé tenni.
 

Szerző: Makovits Zsolt

Címkék: szeged bakos szeminárium piroska szóvivő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feszerk.blog.hu/api/trackback/id/tr862724227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Fiatal Európa Szerkesztőség program az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg. Az itt közölt információk tartalmáért és felhasználásáért a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament nem felel.

süti beállítások módosítása