HTML

Fiatal Európa Szerkesztőség

A feszerk.blog.hu szerkesztői olyan egyetemi és főiskolai hallgatók, akik a Fiatal Európa Szerkesztőség című program keretében tudósítanak a soros magyar EU-elnökség eseményeiről. Itt megjelenő írásaik könnyed hangvételben értekeznek a soros elnökség legfontosabb mozzanatairól. Fiatalos stílusban publikált bejegyzéseik nem csak fiataloknak szólnak! A szerkesztőség tagjainak bemutatkozóját itt olvashatják.


Friss topikok

  • sajtospulyka: csak poén volt, gondoltam hát támadóan lereagálod, de nem, egyébként tényleg jó :) (2011.05.05. 02:28) EUdorádó


Az áprilisi informális versenyképességi Tanács-ülés második napja nem bővelkedett az izgalmakban, nem várt érdekességet mégis tartogatott...
…mostanában sokat lehetett hallani egy új hazai fejlesztésről, a lánc nélküli bicikliről, amely még abban, a híres magyar találmányokat felvonultató kisfilmben is helyet kapott, amelyet a gödöllői médiaközpontban rendszeresen levetítenek az újságíróknak. Az újfajta kétkerekűt a riporterek ezúttal élőben is megcsodálhatták, sőt ki is próbálhatták.
Mivel a járgányra felügyelő őr elmondta, hogy a prototípus nagyjából 800 ezer forintba kerül, így először csak félve nézegettem a biciklit Kis idő elteltével, persze én is felbátorodtam, és nyeregbe pattantam. Furcsa volt, hogy felülve hiába próbáltam a nekem megszokott kezdőhelyre tekerni a pedálokat, azok rögtön visszaugrottak vízszintesbe. Elindulva, viszont már semmi szokatlant nem éreztem: ugyanolyan egyszerű volt vele menni, mint egy hagyományos biciklivel. Sőt, mintha könnyebben, egyenletesebben lehetett volna hajtani.
Nagy kár, hogy a szokásosnál jóval kevesebben jöttek el tudósítani az ülésről, külföldit pedig nem is nagyon sikerült találni. Másfelől a gyártó cég sem küldte ki egy alkalmazottját sem a bicikli mellé. „Ennyi itt a cég” – mutattak sajnálkozva egy pár oldalas prospektust a médiapultnál, pedig többen is szívesen megkérdeztük volna, hogy mik a találmány piaci lehetőségei, illetve hogy egyáltalán hogyan kell fokozatot váltani a bicajjal. A marokváltó használata ugyanis mindenki számára elég nehézkesnek tűnt, bár tulajdonképpen senki nem mert kísérletezni a vagyont érő technikával.
Mindenesetre, remek PR-ötlet volt, hogy az innováció fontosságáról szóló szép szavak mellett, valamilyen kézzelfogható módon is megjelentek az újító kis cégek és találmányaik - hiszen állítólag róluk szólt ez az ülés.
 

Szerő: Márton Balázs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feszerk.blog.hu/api/trackback/id/tr962840118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Fiatal Európa Szerkesztőség program az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg. Az itt közölt információk tartalmáért és felhasználásáért a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament nem felel.

süti beállítások módosítása