HTML

Fiatal Európa Szerkesztőség

A feszerk.blog.hu szerkesztői olyan egyetemi és főiskolai hallgatók, akik a Fiatal Európa Szerkesztőség című program keretében tudósítanak a soros magyar EU-elnökség eseményeiről. Itt megjelenő írásaik könnyed hangvételben értekeznek a soros elnökség legfontosabb mozzanatairól. Fiatalos stílusban publikált bejegyzéseik nem csak fiataloknak szólnak! A szerkesztőség tagjainak bemutatkozóját itt olvashatják.


Friss topikok

  • sajtospulyka: csak poén volt, gondoltam hát támadóan lereagálod, de nem, egyébként tényleg jó :) (2011.05.05. 02:28) EUdorádó


Hiába a vízkészletekért és a felmelegedésért aggódó 27 uniós tagállam, valamint több EU-n kívüli állam szakminiszterének részvétele, egy ötoldalú megállapodás, a japán szökőár ügye, még mindig úgy tűnik, hogy a környezetvédelem politikailag túlságosan puha téma ahhoz, hogy igazán széleskörű érdeklődésre tartson számot. Legalábbis ez derült ki a környezetvédelmi tárcavezetők március 25-i informális ülése után.
A pénteki, „vizes” napot (szombaton a széndioxid kibocsátás csökkentése és az éghajlatvédelem volt a központi téma – a szerk.) lezáró sajtótájékoztatón ugyanis meglehetősen foghíjas széksorokkal nézett szembe a házigazda vidékfejlesztési miniszter, Fazekas Sándor, az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának vezetője, a német Karl Falkenberg és Bakos Piroska, elnökségi szóvivő.
A viszonylagos érdektelenséget jól jellemzi, hogy még a Magyarországon tartózkodó, a témában legkompetensebb és az előzetes program szerint részt vevő, Janez Potočnik, környezetvédelmi EU-biztos sem jelent meg az eseményen. A sajtótájékoztatóba egyedül, a szokás szerint friss és derűs Bakos Piroska lehelt némi életet, akinek a szombati informális üléshez a szabadon kipróbálható elektromos autók beharangozásával sikerült kedvet csinálnia. A hétvége közeledtét a politikusok is érezhették; a nyilatkozók nagyjából 20 percet szántak a média képviselőire, akik szórványos kérdéseikkel nem különösképpen izzasztották meg a döntéshozókat. Még a sajtótájékoztatót követő villáminterjúk lehetősége sem csigázta fel a médiamunkásokat, alig néhányan maradtak faggatózni. 

A nap egyik üde színfoltja volt viszont a reggeli „Vizeink jövője Európában" című konferenciára biciklivel érkező környezetvédelmi miniszterek felvonulása.

Hogy a pénteki csekélyebb érdeklődés a magyar vízháztartás európai viszonylatban még megnyugtató állapotának, vagy a perifériáról elmozdulni nem képes környezetvédelemnek szólt, azt nehéz lenne eldönteni. Egy azonban biztosnak látszik: a tudósítók passzivitásáért nem a soros magyar elnökséget és nem is a szervezőket terheli felelősség.

 

Szerző: Tossenberger Tamás

Kép: Kovács András

Címkék: környezetvédelem bicikli informális

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://feszerk.blog.hu/api/trackback/id/tr552781836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A Fiatal Európa Szerkesztőség program az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg. Az itt közölt információk tartalmáért és felhasználásáért a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament nem felel.

süti beállítások módosítása